Hove-sjefar frifunne

Dei to tidlegare Hove-sjefane som risikerte opptil eit år fengsel, vart frifunne i Aust-Agder tingrett fredag.

Del artikkelen på:
                    |     Mer

- Hadde politiet hatt vilje til å sette seg inn i fakta, lest egne vitneavhør, og kunnet regne moms riktig, så hadde ikke dette vært noen sak i det hele tatt, seier Morten Sandberg til Dagens Næringsliv.


Overfakturering
Då Hovefestivalen gjekk konkurs i 2008, var Morten Sandberg og Nina Riibe dagleg leiar og økonomiansvarleg. I lys av konkursen, meinte påtalemaktene at desse to hadde tappa festivalen for om lag 5 millionar kroner i overfakturering. Dette beløpet vart seinare redusert til 1,9 millionar. I følgje tiltala skulle Sandberg og Riibe ha brukt Sandberg sitt selskap Concept Communications til å tappe festivalen for midlar, skriv DN.


Forventar orsaking frå politiet
No er dei to frifunne, og dommaren meiner heller at dei tiltalte tapte pengar på festivalen. Trass i frikjenning frå hovudtiltala, vart Sandberg og Riibe dømt for overtredelse av bokføring, og pålagt to års prøvetid, skriv Farojournalen.

- Jeg har hele tiden ment at politiet har gjort et slett etterforskingsarbeid i denne saken, og nå blir det bekreftet. Nå synes eg det hadde vert fint med en unnskyldning frå politiet, seier Sandberg til DN.
Del artikkelen på:
                  |     Mer

Kommentarer:

Kom gjerne med informasjon, argumenter og synspunkter. Du kan enten kommentere via din Facebook-profil, eller, om du ikke har det, via vårt lokale kommentarsystem. Vi krever uansett at du underskriver med fullt navn. Alle kommentarer må godkjennes av redaksjonen før de offentliggjøres (mer om Ballades kommentarsystem). På forhånd takk!


Lokale kommentarer:

Legg til ny lokal kommentar

2 lokale kommentarer til denne artikkelen

 

 
 
MISVISENDE OVERSKRIFT
Skrevet 04.10.2010 17:03 av Fredrik

Ble de frifunnet for pengejuks, eller frifunnet for anklage om pengejuks?

Svar på kommentar

 
 
RETTA
Skrevet 05.10.2010 09:56 av Red

takk

Svar på kommentar

Siste fra forsiden

Marianne Sveen (Foto: Linn Carin Dirdal)

Skriver på fonetikk og overtoner

– Uten at man tenker over det bevisst, så tror jeg det er overtonene som inviterer til ulike melodier, sier Marianne Sveen. Ballade møtte artisten og komponisten til en prat om det å skrive musikk.Les mer om dette

F.v. Helene Myklemyr Bolstad (nestleiar), Per Øyvind Tveiten (leiar) og Mari Skeie Ljones (nestleiar) i FolkOrg
 (Foto: Knut Aastad Bråten)

Unyanserte påstander

INNLEGG: I programmet Vårt lille land på TV2 sist søndag fremstiller Gerhard Helskog folkemusikken som et pengesluk, og stiller spørsmål om tilskuddene bidrar til å stagnere utviklingen. Fremstillingen er både feil og unyansert, mener FolkOrg – organisasjon for folkemusikk og folkedansLes mer om dette

Caroline Ailin (Foto: Presse)

Kunsten å forstå en artist

Låtskriver Caroline Ailin gjør kommersiell karriere i London. Snart går turen også til USA. - Det handler om å finne balansen mellom det ingen andre har gjort og noe som appellerer, sier hun.Les mer om detteBallade · Kongens gate 24 , 0153 Oslo
  Redaktør Ida Habbestad · ida@ballade.no
Vil du annonsere i Ballade? Ta kontakt med: Sture Bjørseth · sture@ballade.no · Mob: 95 43 60 31
Ballade drives etter redaktørplakaten og vær varsom-plakaten